0
groeien op instagram

Hoe laat je je Instagram groeien?

november 11, 2019

Veel ondernemers willen groeien op Instagram. Een heel slimme zet, zeker als je doelgroep ook op dit sociale mediakanaal zit! Maar hoe krijg je nu je eerste echte volgers?

Beter weinig echte volgers, dan veel fake volgers

Je hebt het vast en zeker al enkele keren gelezen maar omdat het zo belangrijk is, herhaal ik het ook maar eens. Veel mensen komen in de verleiding om fake volgers te kopen. Het is niet duur en je hebt binnen de dag plots duizenden extra volgers… Klinkt net als een groot stuk taart, toch? Alleen dan met een ontzettend bittere nasmaak. Hoe leuk het ook is om te kunnen zeggen dat je duizenden volgers hebt, als ze niks liken of geen reactie achterlaten ben je er bitter weinig mee.

Méér nog, je verpest het eigenlijk helemaal voor jezelf. Je fake volgers zullen geen actie ondernemen wanneer je een foto post waardoor Instagram de foto ook niet (of veel minder) aan je echte volgers zal tonen. Bummer.

Zeker als ondernemer moet je de waarde van echte volgers inzien. Zij zijn degene die een band met jou en je onderneming kunnen krijgen, die een aankoop kunnen doen én jou aan hun vrienden of familie kunnen aanraden. En ook al zijn ze in het begin misschien maar met weinig, ze zijn écht onbetaalbaar. Hou dus steeds in het achterhoofd dat kwaliteit zoveel belangrijker is dan kwantiteit!

5 tips voor meer volgers op Instagram

Tip 1: Schrijf een sterke Instagram bio

Het eerste wat mensen lezen wanneer ze op je profiel terechtkomen, is je bio. Zorg dus meteen voor een sterke start! Wat moet er allemaal in je bio staan? De naam van je bedrijf, wat het doel van je bedrijf is of wat je mensen te bieden hebt, een goede call-to-action en een linkje naar je website of webshop.

Tip 2: Kies een goede foto

Tenzij je een groot bedrijf hebt zoals Adidas is het beter om een persoonlijke profielfoto te plaatsen. Mensen zullen sneller een band krijgen met een persoon dan met een logo. Ook hier denk je best goed na over wat je precies plaatst. Kies voor een foto die uitstraalt waar jij en je merk voor staan. Is het speels? Kies dan voor een spontane, kleurrijke foto. Wil je net gaan voor een strakke look? Zorg dan dat je profielfoto hierbij past.

Tip 3: Maak goede foto’s

Natuurlijk zijn ook de foto’s in je feed belangrijk! Besteed aandacht aan de compositie, belichting en samenstelling van je foto. Ook de nabewerking van je foto kan interessant zijn. Installeer bijvoorbeeld een gratis app zoals VSCO of Lightroom op je smartphone om een mooie filter uit te kiezen. Opgelet: kies voor de foto’s in je feed steeds dezelfde (of een sterk gelijkende) filter, zo krijg je een mooi geheel!

Download gratis de PDF ‘5 onmisbare apps voor een mooie Instagram feed’

Tip 4: Volg accounts met een gelijkaardige doelgroep

Denk even na over wie jouw doelgroep precies is en welke accounts een gelijkaardige doelgroep hebben. Door deze accounts te volgen en daar actief op foto’s te reageren, komt je doelgroep ook in contact komen met jouw profiel. Bovendien zie je zo welke populaire hashtags je doelgroep vaak gebruikt zodat je deze ook onder je eigen foto’s kan plaatsen.

Tip 5: Zet in op Insta Stories

Insta Stories worden steeds populairder. Natuurlijk heb je als ondernemer niet altijd de tijd om hiermee bezig te zijn. Kies bijvoorbeeld twee dagen in de week uit waarop je enkele Stories op je Instagram plaatst. Op maandag kan je bijvoorbeeld mensen een kijkje achter de schermen van je onderneming geven. Wat zijn je taken van die dag? Terwijl je op vrijdag bijvoorbeeld enkele foto’s en filmpjes op een evenement kan maken. Of gewoon dieper kan ingaan op een vragen die veel klanten je stellen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ben jij al actief op Instagram?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply