0
hoger in google

Hoe wordt je webshop hoger getoond in Google?

oktober 5, 2019

Wie hoger in Google zegt, zegt SEO (of languit Search Engine Optimalisation). Maar wat is SEO nu precies? En hoe kan je jouw website of webshop gratis hoger in Google laten verschijnen?

De juiste zoekwoorden

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, start met het gebruik van de juiste zoekwoorden in de teksten op je website of webshop. Denk dus eerst goed na over wie je wilt bereiken en wat ze precies in Google zouden ingeven.

VOORBEELD: Je verkoopt thee en je doelgroep is fulltime werkende moeders die last hebben van stress. Dan kan je inzetten op zoekwoorden zoals ‘rustgevende thee’, ‘ontspannende thee voor een goede nachtrust’ maar ook op zoekwoorden die initieel niks met thee te maken hebben maar waar je doelgroep wel kan op zoeken, zoals ‘hoe ontspannen bij stress’ of ‘wat moet je doen om te ontspannen?’.

Probeer je dus goed in je doelgroep in te leven en speel in op waar ze nood aan hebben.

Relevante content

Waar SEO vroeger hoofdzakelijk om het juiste gebruik van zoekwoorden draaide, is er de laatste tijd een evolutie gaande. Google wordt namelijk steeds slimmer en wil steeds beter in zijn vak worden. Schrijf jij teksten die ook écht iets van waarde toevoegen? Dan zal je hoger in de zoekmachine getoond worden.

Denk bijvoorbeeld aan nieuwe content waar nog niet veel over geschreven is, of een lijstje met waardevolle tips. Klikken websitebezoekers snel terug weg omdat de content op jouw website of webshop hun vraag toch niet beantwoordde? Dan zal Google je site minder hoog tonen. Kwaliteit komt dus echt wel steeds meer boven kwantiteit te staan!

Zorg voor logische linkjes

Maak het Google zo makkelijk mogelijk door naar verschillende pagina’s op je website of webshop te verwijzen. Schrijf je op een bepaalde pagina iets over de zomeractiviteiten die je organiseerde en heb je daar een specifieke pagina voor? Zorg dan voor een linkje naar die pagina! Dankzij de logische linkjes op je site zal Google veel sneller de structuur van je website snappen, en je dus ook hoger tonen. Al geldt ook hier: kwaliteit boven kwantiteit! Steek dus niet zomaar je hele pagina vol met linkjes. Het moet voor je websitebezoekers ook nog aangenaam om te lezen blijven!

Kortom: een goede basis SEO hoeft echt niet moeilijk te zijn! Zorg om te beginnen voor voldoende content op je site en focus op je websitebezoekers. Wat zouden zij graag willen lezen? Tegenwoordig is het zo dat tevreden websitebezoekers ook een tevreden zoekmachine betekenen (én een tevreden webshop eigenaar, want jij zal daardoor hoger in Google getoond worden) 😉

Veel succes!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply