0

5 tips om productiever te werken

oktober 11, 2019

Als freelancer kan je soms het gevoel hebben dat er te weinig uren in een dag zijn. Heb je altijd te weinig tijd? En wil je meer gedaan krijgen op een werkdag? Dan kunnen deze tips om je productiviteit te verhogen je alvast op de goede weg helpen!

Tip 1: Bye bye, smartphone

De nummer 1 reden waarom mensen tijdens het thuiswerken afgeleid geraken? De notificaties op de smartphone (jep ook hier, guilty!). Door je grootste afleider even buiten het zicht te leggen, krijg je meteen heel wat meer werk gedaan. Moet je niet bereikbaar zijn voor klanten? Overweeg dan zelfs om je smartphone op vliegtuigmodus te zetten.

Tip 2: De pomodoro techniek

Door de pomodoro techniek te gebruiken tijdens het werken, kan je je beter focussen. Bij deze techniek richt je je aandacht 25 minuten lang op een bepaalde taak, daarna mag je 5 minuten pauze nemen. Het resultaat is dat je je gedurende 25 minuten beter zal concentreren en meer werk gedaan zal krijgen. Je kan deze techniek eenvoudig zelf toepassen met een wekker of je kan een mobiele app zoals BeFocused gebruiken.

Tip 3: Geef jezelf een cadeautje

Soms heb je gewoon even een kleine beloning nodig. Denk aan een heerlijk dessert wanneer je je taken voor die dag allemaal netjes op tijd hebt afgerond. Of spreek met jezelf af dat je een uurtje vroeger mag stoppen als je je to-dolijst op tijd kan afwerken. Je zal zien dat je dankzij een kleine beloning gemotiveerder en bijgevolg ook productiever zal zijn.

Tip 4: Zoek een coworking space

Merk je dat je thuis niet genoeg gedaan krijgt op je dag? Overweeg dan naar een coworking space te gaan. Tegenwoordig vind je in elke grote stad al enkele leuke opties. Wil je als starter liever nog niet investeren? Trek dan naar een hippe koffiebar en omring je met andere freelancers. Je zal zien: zien werken, doet werken.

Tip 5: Maak een planning

Productiviteit start met een goede planning. Start de ochtend dan ook met het maken van een overzichtelijke to-dolijst. Deel grote taken op in kleinere subtaken en blijf realistisch. Een taak kunnen afvinken geeft voldoening en zorgt voor rust in je hoofd.

Veel succes!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply