0
ontspannen na stressvolle periode

Hoe ontspannen na een lange werkdag?

november 8, 2019

Soms lijkt het wel alsof er niet voldoende uren in een dag zitten. Je zit vast in de file, haast je je kantoor binnen, scrolt door tientallen ongelezen mailtjes terwijl je de telefoon beantwoordt en je mentaal al voorbereidt op die belangrijke meeting van straks. Kom jij ‘s avonds ook helemaal gestrest terug thuis? Dan helpen deze 5 tips je zonder twijfel terug ontspannen!

Hallo comfy outfit

Weg met die knellende hakken of oncomfortabele oorbellen. Terug thuis kruip jij gewoon in je knus trainingspak of heerlijk zachte pyjama. Wedden dat je dankzij je comfy outfit alle stress van je af voelt glijden?

Plan een klein wellnessmoment

Na een stressvolle dag is het belangrijk om even een momentje voor jezelf te nemen. Je kan bijvoorbeeld ‘s avonds een bad nemen, inclusief heerlijk geurende badolie en sfeervolle kaarslichtjes. Of je kan in de zetel kruipen met een ontspannend gezichtsmaskertje op terwijl je naar je favoriete serie kijkt… Plan een mini-wellnessmomentje voor jezelf in om terug helemaal tot rust te komen.

Zet rustgevende muziek op

Ook muziek kan je mood sterk beïnvloeden. Maak een playlist met je favoriete rustgevende nummers en speel die terwijl je bijvoorbeeld bezig bent met je avondmaal te koken of de was in te steken.

Ga mediteren

Ken je het gezegde dat als je geen tijd hebt voor yoga, dat nét het moment is dat je yoga moet doen? Natuurlijk hoef je geen volledig uur te mediteren wanneer dit echt niet in je planning past, maar door ‘s avonds even op je yogamat te kruipen kan je de stress van de werkdag terug loslaten. Zoek in Youtube bijvoorbeels eens op ’10 minute yoga’. Je zal zien, door dit kleine momentje voor jezelf zal je ‘s avonds beter slapen!

Lees een boek

Zeker wanneer je al de hele dag online was, is het na de werkdag belangrijk om even offline te gaan. Klap je laptop dicht, zet de notificaties op je smartphone uit en kruip in de zetel met een goed boek en heerlijke kamillethee. Zo laad je je batterijen terug op voor de volgende dag!

Wat doe jij om te ontspannen na een hectische werkdag?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply